Дзень якасці: абмяркоўваем выпрабаванні і кантроль!

У рамках дня якасці, якая праходзіць з 11 лістапада, асаблівая ўвага надаецца пытанням, якія датычацца выпрабаванняў і кантролю якасці прадукцыі. Гэта асабліва важна для забеспячэння бяспекі і якасці харчовых тавараў, што наўпрост уплывае на здароўе спажыўцоў і рэпутацыю вытворцаў. Ва ўмовах сучасных патрабаванняў і стандартаў, такіх як ТР МС 015/2011 "Аб бяспецы збожжа", якасны кантроль становіцца неад'емнай часткай вытворчага працэсу.

Намеснік начальніка аддзела выпрабаванняў Полацкага цэнтра Жанна Ярмолік абмеркавала з Уладзімірам Пашукевічам, дырэктарам прадпрыемства Сяльцы, пытанні выпрабаванняў збожжа, у прыватнасці, грэчкі, прызначанай для харчовых мэт. На сустрэчы была разгледжана працэдура выдачы пратаколаў іспытаў, што дае магчымасць забяспечыць адпаведнасць прадукцыі сучасным стандартам бяспекі. Абмяркоўваліся таксама новыя метады выпрабаванняў і неабходнасць іх укаранення для павышэння якасці збожжавых культур.


Важным аспектам абмеркавання стала якасць салёнай рыбнай прадукцыі, якая вырабляецца на прадпрыемстве Браслаўрыба. Жанна Ярмолік адзначыла значнасць строгага кантролю якасці на ўсіх этапах вытворчасці, пачынаючы ад сыравіны і заканчваючы гатовым прадуктам. Георгій Тэтэра прадставіў бягучыя паказчыкі якасці і падзяліўся планамі па паляпшэнні вытворчых працэсаў. Важна, каб прадукцыя не толькі адпавядала унутраным стандартам, але і задавальняла патрабаванням спажыўцоў!

Начальнік аддзела выпрабаванняў Наталля Глебава сустрэлася з прадстаўніком кампаніі "Ардай", каб абмеркаваць пытанні правядзення радыяцыйнага кантролю дзікарослых грыбоў і ягад, якія экспартуюцца ў краіны Еўрапейскага Саюза. На сустрэчы былі разгледжаны бягучыя вынікі радыяцыйнага кантролю і планы па далейшаму паляпшэнню якасці прадукцыі, каб адпавядаць міжнародным стандартам.