Савет ЕЭК зацвердзіў тэхнічны рэгламент на мяса птушкі

Тэхнічны рэгламент "Аб бяспецы мяса птушкі і прадукцыі яго перапрацоўкі" рэгламентуе абавязковыя патрабаванні да гэтай прадукцыі.

  • Устанаўлівае адзіныя тэрміналогію, правілы ідэнтыфікацыі, патрабаванні бяспекі, патрабаванні да працэсаў вытворчасці, захоўвання, перавозкі, рэалізацыі, утылізацыі і да маркіроўкі.
  • Ацэнка адпаведнасці ўстаноўлена ў формах ветэрынарна-санітарнай экспертызы прадуктаў забою птушкі, дэкларавання адпаведнасці прадукцыі з мяса птушкі (уключаючы паўфабрыкаты), дзяржаўнай рэгістрацыі прадукцыі для дзіцячага харчавання.